woensdag 25 februari 2015

Dag 7, Shingle Creek & nog een keer naar de Mall

Vanmorgen weer vroeg wakker, we komen niet lekker in het ritme. Vandaag is dat niet erg want we gaan kanoën bij Shingle Creek.  Dus tempo erin, douchen, ontbijten en....
We zijn ruim op tijd bij peddling center Shingle Creek wat vlak achter de Wallmart op de West Vine Street in Kissimmee is.



 Als je het terrein op rijd ben je al meteen in een andere wereld als rijdend op West Vine street. Heel bijzonder!
Alles is groen, je hoort het verkeer wel maar waant je in het bos.


Zoals het begon



We krijgen instructie van de meneer achter het loket. Hij vertelt ons dat we  2 kanten op kunnen gaan. Iedere kant duurt ongeveer een uur, de richting gaat vanzelf. Rechts volg je de blauwe palen en links volg je de rode palen.....
We krijgen een 2 persoons kano en gaan eerst rechts de rivier op.
Het is echt prachtig om ons heen!


Jammer genoeg schijnt de zon niet wat het fotograferen moeilijker maakt.
We zien een hele bijzondere witte vogel. Het is een kaalkop ooievaar, hij lijkt wel prehistorisch maar misschien komt dat ook door de omgeving.




De cypressen hebben geen blad en het spaanse mos maakt het geheel wat duister of spooky. Het is doodstil om ons heen, het enige wat je hoort is het opspattende water van de peddels. Zo gaaf!
Als we bij het einde zijn van deze route draaien we om en peddelen we de weg terug.
Onderweg zien we veel vogels, o.a een limpkin, hawk, woodpecker, scrub-jay, kleine rode vogeltjes. een specht. Ze zijn allemaal zo snel weg dat ik ze niet op de foto kan nemen en ook vind ik het lastig om met de telelens in een schuddend bootje te fotograferen zonder dat ik beweeg.

Limpkin

Gieren
We hebben het er over dat we het zo heerlijk vinden om een weekje te ontstressen in februari en volgens Fred zou dit eigenlijk in het zorgverzekerings pakket opgenomen moeten worden....
Tja....daar ben ik het natuurlijk helemaal mee eens!














We komen weer lang het begin punt en nemen de linker route.



US 192 bridge

 Ook deze kant is weer adembenemend mooi. Als we op een gegeven moment rechtsaf gaan komen we in een steeds smaller stuk terecht, het is moeilijk peddelen omdat je steeds de bomen raakt of vast komt te zitten in de wortels van de bomen. We zitten nu echt in het Cypress Swamp













Qua tijd klopt het ook niet.....ieder kant zou 1 uur duren dus in totaal 2 uur en we zijn nu al 3 uur onderweg..
Hmmm.......??? Toch maar even bellen met het kantoor. Waar zijn jullie dan wordt er gevraagd.....nou??.....tussen de bomen....maar welke dat weten we niet....ze lijken allemaal op elkaar....hahahaha! Of we de rode lintjes aan ons rechter hand hadden? uuhh....nee...ze zijn links......dan zijn jullie verkeerd.....hahaha.....dat dachten wij nu ook al! Nou keren dan maar.....als dat lukt tussen al die bomen en wortels...
Uiteindelijk hebben we de juiste route weer gevonden en kwamen we na 4 uur weer waar bij het beginpunt aan.
Er werd naar ons gezocht.......ooh there is the missing couple.....glad to see you guys...we were worried about you......we called you about ten times.....??....oooh ja??.....mmm...nee hé...niet weer die telefoon uitgevallen???? En ja hoor....Sorry!
Gelukkig kon iedereen er wel om lachen en wij het meest, hebben heerlijk gepeddeld. Nou ok, het was ook wel even lastig tussen al die wortels enzo, maar hebben het heerlijk gehad op het water! En raden iedereen een kano tochtje op Shingle Creek aan!

Wat ook wel leuk is om te weten is dat er een fietspad wordt aangelegd en er dan niet alleen een trail gewandeld kan worden en er gepeddeld kan worden maar er ook fietsen verhuurd gaan worden en dat allemaal achter de drukke West Vine Street.

Ondertussen was het half 2 en hadden we behoorlijk honger gekregen van de inspanning, dus op naar een lunch. Dat werd de Cracker Barrel, om het af te leren en het is maar goed dat we over 2 dagen naar huis gaan anders rol ik hier het land uit.

Nadat we hier heerlijke American pancakes hadden gegeten zijn we nog een keer naar de Florida Mall gegaan om nog het een en ander voor de jongens te kopen.
Ook nog lekker bij Victoria Secret geslaagd :-)

De tijd gaat dan snel want het was alweer 5 uur geworden.
We besluiten lekker naar de villa te gaan en gewoon thuis te eten. We stoppen onderweg bij de Publix, halen wat salade en Sirloin Steaks en zijn rond 18:30 uur thuis.
We eten lekker, zetten de hottub aan, lezen wat, tikken het blog en hebben een heerlijke ontspannen avond.

Morgen de laatste volle dag... :-(








8 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke vakantie hebben jullie! Wij zijn net weer thuis na een weekje Orlando en jullie blog helpt om af te kicken. Geniet van de laatste dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Spannende maar leuke dag, toch wel even schrikken al je verdwaald bent. Prachtige foto's!!
    Wat vliegt de tijd zeg, alweer de laatste dagen. Geniet ervan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een super mooie tocht met de kano,mooie foto's.
    En ja ook wij zijn het met jullie eens dit moet je gewoon elk jaar een keer kunnen gaan doen.
    Ook heerlijk om eens een keertje met zn tweetjes te zijn!!!
    Zo kunnen jullie er wel weer even tegen tot de zomer :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben het ook met Fred eens....de premies zijn hoog genoeg dus laat maar komen zo'n week hahahah.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ondanks het verdwalen een geweldige dag! jullie hebben wel een mooie en lange tocht gemaakt. Dank voor de tip, trouwens. Dit is een leuk kano adresje voor ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gave dag!!! En ook ik ben voor opnemen in het zorgpakket :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh wat een bijzondere plek zeg! Zo vaak tijdens mijn weekje hier in de buurt rondgereden, nietsvermoedend van wat voor moois er vlakbij was :-)
    En doe mij ook zo'n week in het pakket haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Haha, wat een verhaal. Leuk voor later, verdwaald tijdens het kanoën . Wel apart zo vlak bij de bewoonde wereld.

    BeantwoordenVerwijderen